ଯଦି ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଏହି 5 ଟି ରୋଗ ଅଛି, ଭୁଲରେ ମଧ୍ୟ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ! ଲାଭ ପରିବର୍ତ୍ତେ ଶରୀର ପାଇଁ ଅଧିକ କ୍ଷତି ହେବ।

ଲୋକମାନେ ଶୀତ ଦିନରେ ଭଜା ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଲୋକମାନେ ଭୁଇଁଚଣାକୁ ଗରିବଙ୍କ ବାଦାମ ବୋଲି ମଧ୍ୟ ଡାକନ୍ତି କାରଣ ଏଥିରେ ଥିବା ଗୁଣ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ଭିତରରୁ ଉଷ୍ମତା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ପ୍ରୋଟିନ୍, ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍, କାର୍ବସ୍, ଫାଇବର ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଚର୍ବିର ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଉତ୍ସ ହେବା ସହିତ ଭୁଇଁଚଣା ଅନେକ ରୋଗର ଲାଭ ପାଇଁ କାମ କରେ। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ପୂର୍ବରୁ କିଛି ରୋଗ ଅଛି, ତେବେ ଆପଣ ଅତ୍ୟଧିକ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ କାରଣ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ନଷ୍ଟ କରିବା ପାଇଁ କାମ କରେ। ଯଦି ଆପଣ ଏହା ବିଷୟରେ ଜାଣି ନାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଏହି ଲେଖା ପଢ଼ନ୍ତୁ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେଉଁ ସମସ୍ୟାରେ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ।

ମୋଟାପଣ (Obesity)

ଯଦି ଆପଣ ମେଦବହୁଳତାର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି କିମ୍ବା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଅତ୍ୟଧିକ ଚର୍ବି ଥାଏ, ତେବେ ଆପଣ ଭୁଲରେ ମଧ୍ୟ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ କାରଣ ଏଥିରେ ଥିବା ଚର୍ବି ଆପଣଙ୍କ ଓଜନ ବଢାଇବା ପାଇଁ କାମ କରେ। ଚର୍ବି ସହିତ, ଭୁଇଁଚଣାରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଅଧିକ, ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଓଜନ ପରିଚାଳନା ପ୍ରୋଗ୍ରାମକୁ ଆହୁରି ନଷ୍ଟ କରିପାରେ।

ଅପଚ (Indigestion)

ଯଦି ତୁମେ ଏପରି ଲୋକଙ୍କ ଗଣନାରେ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ ହୋଇଛ, ଯେଉଁମାନେ ଖାଦ୍ୟ ସହଜରେ ହଜମ କରିପାରନ୍ତି ନାହିଁ କିମ୍ବା କିଛି ଖାଇବା ପରେ ତୁମକୁ ଶୌଚ ଯିବାକୁ ପଡେ, ତେବେ ତୁମେ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ। ବାସ୍ତବରେ, ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାରେ, ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଫାଇବରର ପରିମାଣ ବଢାଇଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ପେଟ ଫୁଲିବା ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ।

ଉଚ୍ଚ ବିପି (High Blood Pressure)

ଯଦି ଆପଣ ପୂର୍ବରୁ ରକ୍ତଚାପ କିମ୍ବା ହୃଦରୋଗରେ ଶିକାର ହୋଇଥିବେ, ତେବେ ଭୁଲରେ ମଧ୍ୟ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ। କାରଣ ଏଥିରେ ଥିବା ସୋଡିୟମ୍ ପରିମାଣ ଆପଣଙ୍କ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟା ବଢାଇବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କର ବିପି ଶୀଘ୍ର ବଢ଼ିଥାଏ। ରକ୍ତଚାପର ଶୀଘ୍ର ବୃଦ୍ଧି ଆପଣଙ୍କୁ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗର ଶିକାର କରେ।

ଯକୃତ ରୋଗରେ (Liver Diseases) :

ଯଦିଓ ଆପଣ ଫ୍ୟାଟି ଲିଭର କିମ୍ବା ନନ ଆଲକହଲିକ ଫ୍ୟାଟି ଲିଭରର ଶିକାର ହୋଇଛନ୍ତି ତେବେ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ଅଧିକ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍। କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଯଦିଓ ଆପଣଙ୍କର ଯକୃତ ଦୁର୍ବଳ, ତଥାପି ଆପଣ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ କାରଣ ଯକୃତରେ ପୂର୍ବରୁ ବଢ଼ିଯାଇଥିବା ଚର୍ବି ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମିଳିଥିବା ଚର୍ବିକୁ ଶୋଷିପାରେ ନାହିଁ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ସମସ୍ୟା ବଢ଼ିପାରେ।

ଆଲର୍ଜିରେ (Skin Allergy)

ଅନେକ ଲୋକ ବାଦାମ ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ଆଲର୍ଜି ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି ଏବଂ ଭୁଇଁଚଣା ମଧ୍ୟ ବାଦାମରେ ଗଣାଯାଏ, ଏହି କାରଣରୁ ଶରୀରରେ ଫୁଲା, ଲାଲ୍ ଦାଗ, କୁଞ୍ଚନ ଏବଂ ଲାଲ ରଙ୍ଗ ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଏ। ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆଲର୍ଜି ହୋଇପାରେ, ତେଣୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଭୁଇଁଚଣା ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ ଏବଂ ଥରେ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନିଅନ୍ତୁ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *