ଭିଟାମିନ୍ ଡି (Vitamin D) ପାଇବା ପାଇଁ କେବଳ ଏହି 5 ଟି ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ। ଦେଖିବେ Vitamin D ର କେବେ ଅଭାବ ରହିବନି।

ଶରୀର ପାଇଁ ଭିଟାମିନ୍ କେତେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତାହା ଆମେ ସମସ୍ତେ ଜାଣିଛୁ। ଏହି ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ, ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଭିଟାମିନ୍ ଡି ର ବଡ଼ ଉତ୍ସ କ’ଣ?

ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ :

ସବୁଜ ପତ୍ରଯୁକ୍ତ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରେ ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ ଯାହା ଭିଟାମିନ୍ ଡି ର ଅଭାବ ପୂରଣ କରେ। ଏହାକୁ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବାକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ।

ସୋୟାବିନ୍ :

ଭିଟାମିନ୍ ଡି ବ୍ୟତୀତ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍ ବି, ଫୋଲେଟ୍, ଜିଙ୍କ, ସେଲେନିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ଓମେଗା -3 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ସୋୟାବିନରେ ମିଳିଥାଏ।

ପନୀର :

ପନୀର ହେଉଛି ଭିଟାମିନ୍ ଡି ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମର ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉତ୍ସ। ଏହା କେବଳ ହାଡକୁ ମଜବୁତ କରେ ନାହିଁ, ମାଂସପେଶୀକୁ ମଧ୍ୟ ମଜବୁତ କରେ।

କ୍ଷୀର :

କ୍ଷୀରକୁ ଏକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ କାରଣ ଏହା ସମସ୍ତ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଯୋଗାଇଥାଏ। କ୍ଷୀର ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଭିଟାମିନ୍ ଡି ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମର ଅଭାବ ପୂରଣ ହୁଏ ଏବଂ ଏହା ହାଡର ଶକ୍ତିର କାରଣ ହୋଇଯାଏ।

ଅଣ୍ଡା :

ଭିଟାମିନ୍ ଡି ଅଭାବକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ, ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଅଣ୍ଡା ଖାଆନ୍ତୁ, ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଚର୍ବି ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ ଯାହା ଶରୀରର ବିକାଶ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *