ତେଜପତ୍ରରେ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ରହିଛି। ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବା ସହିତ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ।
ତେଜପତ୍ର ର ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ଲାଭ :
ଏଥିରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ତମ୍ବା, ଆଇରନ୍ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ମିଳିଥାଏ। ଯାହା ଅନେକ ପ୍ରକାରର ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ଏବଂ ଚାପ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ।
ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ତେଜପତ୍ର ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଗ୍ଲୁକୋଜ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିପାରେ ଏବଂ ଟାଇପ୍-୨ ଡାଇବେଟିସ୍ ସହିତ ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇପାରେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ସ୍ତରକୁ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।
ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ।
ତେଜପତ୍ର ଶରୀରରୁ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା କିଡନୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।ଏହି ପତ୍ର ହଜମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ।
ଫଙ୍ଗଲ୍ ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ।
ତେଜପତ୍ରରେ ଆଣ୍ଟିଫଙ୍ଗାଲ୍ ଗୁଣ ମିଳିଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍-ସି ଯେକୌଣସି ପ୍ରକାରର ସଂକ୍ରମଣ ଏବଂ ଉତ୍ତେଜନାରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ।
କେଶ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ।
କେଶ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଆପଣ ତେଜପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ଏହା କେଶ ଝଡ଼ିବା ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଏହି ପତ୍ରରେ ଥିବା ଗୁଣଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ ରୂପି ସମସ୍ୟା ରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇପାରେ। ଏଥିପାଇଁ ତେଜପତ୍ରକୁ ପାଣିରେ ବୁଡ଼ାଇ କିଛି ସମୟ ରଖନ୍ତୁ। କେଶ ଧୋଇବା ପରେ ଏହି ପାଣିକୁ ମୁଣ୍ଡ ରେ ମାଲିସ କରନ୍ତୁ।