ଯଦି ଆପଣ ମଧୁମେହରେ ପୀଡିତ ଅଛନ୍ତି, ତେବେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଆନ୍ତୁ, କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ମଧ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ହ୍ରାସ ପାଇବ, ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା କିପରି ହ୍ରାସ ହେବ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।

ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ଘରେ ଭେଣ୍ଡି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇ ଖିଆଯାଏ। ପିଲାମାନଙ୍କ ଠାରୁ ବୟସ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମସ୍ତେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଭେଣ୍ଡି ପରିବା କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ, ବରଂ ଆମ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ଜଣେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ କିମ୍ବା ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲରେ ପୀଡିତ, ତେବେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। ଡାଏଟାରୀ ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ଭେଣ୍ଡି ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଅନେକ ଲୋକ ରାତିସାରା ଭେଣ୍ଡି ଖଣ୍ଡକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ଏହାର ପାଣି ପିଅନ୍ତି। ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର ମଧ୍ୟ ବହୁତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ।

ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଅନୁଯାୟୀ, ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ଶିଘ୍ର କମିଯାଏ। ଡାଇବେଟିସ୍ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ମଧ୍ୟ ଏହି ସୁପରଫୁଡ୍ ଦ୍ୱାରା ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୁଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଭେଣ୍ଡି ର ଉପକାରିତା ଏବଂ ଏହା କିପରି ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ହ୍ରାସ କରେ।

ଦୁଇଟି କାରଣରୁ ଭେଣ୍ଡି ମଧୁମେହରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ।

ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଆପଣ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ବୁଝିଥିବେ ଯେ ଭେଣ୍ଡି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ବିଶେଷ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଦୁଇଟି କାରଣରୁ ଭେଣ୍ଡି ମଧୁମେହରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ପ୍ରଥମେ, ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ଡାଏଟାରୀ ଫାଇବର ରହିଥାଏ, ଯାହା ତୃପ୍ତିର ଅନୁଭବ କରାଇବା। ସହିତ ଶର୍କରା ରିଲିଜକୁ ବିଳମ୍ବ କରିଥାଏ ଏବଂ କ୍ଷୁଧାକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ, ଯାହାଦ୍ୱାରା କ୍ୟାଲୋରୀ ଭାର କମିଯାଏ। ଦ୍ୱିତୀୟ ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ହେଉଛି ଭେଣ୍ଡି ଅନ୍ତନଳୀରୁ ଶର୍କରା ଅବଶୋଷଣକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ।

ଭେଣ୍ଡି ଏହିପରି ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ।

ଭେଣ୍ଡିରେ ସଲ୍ୟୁବଲ ଏବଂ ଇନ୍ସଲ୍ୟୁବଲ ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ଅଟେ। 100 ଗ୍ରାମ ଭେଣ୍ଡିରେ 4 ଗ୍ରାମ ଫାଇବର ଥାଏ, ଯାହା ଖାଇବା ପରେ ଭାଙ୍ଗିବା ଏବଂ ହଜମ କରିବାକୁ ବହୁତ ସମୟ ଲାଗେ। ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ, ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ମୁକ୍ତ ହେବା ମନ୍ଥର ହୋଇଯାଏ। ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ଭେଣ୍ଡି ର କ୍ଷମତାର କାରଣ ଅନ୍ତନଳୀରେ ଶର୍କରା ଅବଶୋଷଣକୁ ମନ୍ଥର କରିଦିଏ। ଏହା ସହିତ, ଭେଣ୍ଡି ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପୁଷ୍ଟିକର ଏକ ଉତ୍ତମ ଉତ୍ସ।

କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲରେ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ।

ଭେଣ୍ଡିରେ ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ଥାଏ ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ ଏନଜାଇମ୍ ପେକ୍ଟିନ୍ ଥାଏ ଯାହା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ହ୍ରାସ କରିବାରେ କାମ କରେ ଏବଂ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ବଢାଇଥାଏ। ଏହା ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ। ଏହା ଇଞ୍ଜିନ କୋଷଗୁଡ଼ିକର କ୍ଷତିକୁ ମଧ୍ୟ ରୋକିଥାଏ, ଯାହା କର୍କଟ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ। ରକ୍ତହୀନତାକୁ ରୋକିବାରେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଏହିପରି ଭାବରେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଆନ୍ତୁ।

ଭେଣ୍ଡି ର ଭଜା ତିଆରି କରି ରୁଟି ସହିତ ଖାଇ ପାରିବେ। ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଭଲ। ଭେଣ୍ଡିକୁ ସ୍ନାକ୍ସ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ ଖାଇ ପାରିବେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଭେଣ୍ଡିକୁ ଡାଲି, ସୁପ୍ କିମ୍ବା ତରକାରୀ ମିଶାଇ ଖାଇ ପାରିବେ। ଚକାରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟ ସୁପ୍ କିମ୍ବା ତରକାରୀକୁ ମୋଟା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *