ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ, ଏହାର ଅନେକ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରିତା ଅଛି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା …

ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟ୍ ଉପକାରିତା :

ଚକୋଲେଟର ନାମ ଶୁଣି ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଟିରୁ ପାଣି ବାହାରିଆସେ । ସମସ୍ତେ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଚକୋଲେଟ୍ କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ ବରଂ ବହୁତ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର ମଧ୍ୟ ।

ଓଜନ ବଢ଼ିବା ଭୟରେ ଅନେକ ଲୋକ ଏହାକୁ ପସନ୍ଦ କଲେ ମଧ୍ୟ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଆନ୍ତି ନାହିଁ । ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏପରି ଭାବୁଛନ୍ତି, ତେବେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରନ୍ତୁ । ଅଧିକ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଓଜନ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ସୀମିତ ପରିମାଣର ଚକୋଲେଟ୍ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହା କଦାପି ଆପଣଙ୍କ ଓଜନ ବଢାଇବ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଉପାୟରେ ଉପକୃତ କରିବ ।

ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ସହିତ, ଏହିପରି ଅନେକ ଜରୁରୀ ଉପାଦାନଗୁଡିକ ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟରେ ମିଳିଥାଏ । ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ମନରୁ ହୃଦୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିପାରିବ ।

ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ ଜାଣିବା :

ଚକୋଲେଟରେ ମିଳୁଥିବା କୋ-ଫ୍ଲେଭନାଲ ଏକ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଆଣ୍ଟି-ଏଜର୍ ଭାବରେ କାମ କରେ । ଏହା ଆମର ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟର ଲକ୍ଷଣ ଶୀଘ୍ର ଆସିବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ । ଏହା ଦ୍ବାରା ତ୍ୱଚା ଯୌବନ ଦେଖାଏ । ଚକୋଲେଟରେ ମିଳୁଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଆମ ଚର୍ମକୁ ସତେଜ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଯଦି ଆପଣ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଶୀଘ୍ର Wrinkles ଟେନସନରୁ ମୁକ୍ତ ହୋଇପାରିବେ ।

ଗୋଟିଏ ଅଧ୍ୟୟନରେ ଏହା ମଧ୍ୟ ଦାବି କରାଯାଇଛି ଯେ ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପୁରୁଷଙ୍କ ଯୌନ ବା sexual ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ହୋଇଥାଏ । ଚକୋଲେଟରେ ଥିବା ମୁଖ୍ୟ ଉପାଦାନରେ, କୋକୋଆ (Cocoa) ରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ପ୍ରବାହକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ ।

ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଡିପ୍ରେସନ୍ ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ମିଳୁଥିବା ଅକ୍ସିଡେଟିଭ୍ tension ତିଆରି କରୁଥିବା ହରମୋନ୍ କୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ, ଯାହା tension ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ । ଚକୋଲେଟରେ ସେରୋଟୋନିନ୍ ର ଉପସ୍ଥିତି ହେତୁ ଏହା ଆମ ମନକୁ ସତେଜ ରହେ ଏବଂ ଚାପ ଏବଂ ଉଦାସୀନତାକୁ ବଢାଇବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ । ଚାପ ହ୍ରାସ କରିବାର ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟର ଏକ ବିଶେଷ ଗୁଣ ଅଛି ।

ଚକୋଲେଟରେ ମିଳୁଥିବା କୋକୋ ପାଉଡର ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ | କିନ୍ତୁ ଖାଇବା ସମୟରେ, ଆମକୁ ସର୍ବଦା ମନେ ରଖିବା ଉଚିତ ଯେ ଚକୋଲେଟର ପରିମାଣ ହ୍ରାସ କରିବା ସହିତ ଚକୋଲେଟରେ 60% କୋକୋ ମାତ୍ରା ରହିବା ଉଚିତ ।

ସୀମିତ ମାତ୍ରାରେ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ପରିମାଣ କମିଯାଏ । ଏହା ଶରୀରରେ ଥିବା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ସହିତ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ତିଆରି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମର ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଆମେ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଉ। ଡାର୍କ ଚକୋଲେଟ୍ ହୃଦଘାତର ଆଶଙ୍କା 50% ଏବଂ କାରନେରୀ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା 10% ହ୍ରାସ କରିଥାଏ, ତେଣୁ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *